Nieuwbouw Ringerskwartier

De Kaasstad Alkmaar heeft niet alleen toeristen en dagjesmensen veel te bieden, maar ook haar inwoners! In deze historische stad, tussen de gezelligheid en het uitgebreide voorzieningenaanbod, is het heerlijk wonen. Dit alles gecombineerd met wonen in een nieuwbouwwoning die van alle gemakken voorzien is. Beter kan toch haast niet? Meer weten over de nieuwbouwwoningen in Ringerskwartier?

Historisch stadscentrum

Het historische centrum van Alkmaar is populair, niet in de laatste plaats omdat je er uitgebreid kunt winkelen in winkelstraten en straatjes tussen de oude panden, grachten en pittoreske hofjes. Een perfecte locatie om tussen het shoppen door ook nog even neer te strijken op een terrasje, bijvoorbeeld op het Waagplein, midden in de stad.

Kaasmarkt

Duizenden bezoekers vanuit de hele wereld komen speciaal naar Alkmaar voor een bezoekje aan de kaasmarkt. Op 31 maart vindt de opening van de kaasmarkt plaats. Vanaf dat moment tot en met september is het Waagplein iedere vrijdagochtend het toneel voor dit oer-Hollandse schouwspel op het plein, vol kaas en kaasdragers in historisch gildekostuum. Rondom de markt zijn demonstraties te bewonderen van oude ambachten en is er een markt met onder meer Hollandse artikelen, poffertjes en haring. De kaasmarkt wordt al sinds 1593 gehouden op het Waagplein.

Evenementen

Naast de wekelijkse kaasmarkt, is er in Alkmaar nog veel meer te beleven. Jaarlijks in maart keert het Jazzfestival terug op het Canadaplein en in april gaat het TAQA Theater De Vest naar buiten met het festival ‘Kijken, Kijken, Kopen’, dé culturele koopzondag in de Alkmaarse binnenstad waarop winkeliers en theatermakers samen meer dan 30 optredens verzorgen. In mei wordt voor de 14e keer Jazz & Blues in de Hout georganiseerd. Dit is slechts een greep uit het enorme aanbod van evenementen in Alkmaar.

  Het woningaanbod
  De planning