Ligging en bereikbaarheid Ringerskwartier

Ringerskwartier ligt aan de Noorderkade in Alkmaar, op loopafstand van het NS-station. Ook met eigen vervoer is de locatie uitstekend bereikbaar vanuit verschillende kanten. In de directe omgeving is veel parkeergelegenheid.

Verbonden met de binnenstad

De oude Ringersfabriek, de locatie voor het nieuwbouwplan Ringerskwartier, ligt aan het Noordhollandsch Kanaal, direct tegenover de historische binnenstad van Alkmaar. Het veelzijdige winkel- en uitgaansgebied van Alkmaar is met de auto via de Tesselsebrug bereikbaar. Te voet en te fiets ben je met een paar minuten via de loop/fietsbrug in hartje centrum. Ook het NS-station ligt op een kleine 10 minuten loopafstand.

Auto

Met de auto is het Ringerskwartier ook prima bereikbaar. Amsterdam ligt op 3 kwartier rijden met de auto, Purmerend en Hoorn zijn in een halfuur bereikbaar en in slechts 20 minuten rijden ben je via de N9 in Egmond aan Zee. Vanaf de Noorderkade kun je via de N9 naar de A9, maar ook de andere kant op naar de Nieuwe Schermerweg, die aansluiting heeft op de N242, N243 en N244. 

Openbaar vervoer

Ook de bushalte is dichtbij. Op 3 minuten lopen vind je bushalte Pettemerstraat en het busstation Tesselsebrug. Bij deze haltes kun je opstappen op buslijn 2 en 150, richting station Alkmaar en Overdie of de andere kant op, richting Daalmeer of Schagen, via Winkel.

  Rijke historie
  Voorzieningen