Visie herontwikkeling omgeving Ringersfabriek

De Ringersfabriek is een begrip in Alkmaar. Met zijn bijzondere architectuur en prominente ligging aan het Noordhollandsch Kanaal was het gebouw jarenlang hét boegbeeld van de stad. De komende jaren transformeert het terrein tot een nieuw woongebied met diverse recreatieve mogelijkheden en food-gerelateerde bedrijven.  

Van Ringersfabriek naar Ringerskwartier

De Ringersfabriek wordt uitgepakt en in oude glorie hersteld. Hierdoor komt er een mooie binding tot stand met de historische binnenstad aan de overkant van het kanaal. Ringerskwartier wordt een plek met eigen gezicht en identiteit, met de fabriek als stralend middelpunt. Ontwikkelaar BPD werkt samen de gemeente Alkmaar en Urbis, bureau voor stadsontwerp. Samen maken zij van Ringerskwartier een lekker veelzijdig en karaktervol gebied.

Veelzijdig

Wonen in Ringerskwartier is veelzijdig wonen, in een stedelijk gebied met uiteenlopende functies en voorzieningen. Er wordt gewoond, gewerkt, gewinkeld en geleefd. Op straat zie je verschillende mensen: bewoners én mensen van buiten die een bezoekje brengen aan de Chocolate Experience of andere horeca. De gebouwen in Ringerskwartier herbergen diverse woningtypes, geschikt voor mensen van uiteenlopende leeftijden, levensfasen én portemonnees.

Karaktervol

Wonen in Ringerskwartier is karaktervol wonen: op een prominente plek met diepe wortels in Alkmaar. Je proeft de historie, maar woont toch in een modern stukje stad dat van alle gemakken is voorzien. Je bent onderdeel van de historische binnenstad, waar je – met het brede Kanaal op de voorgrond – fantastisch uitzicht op hebt. Omgekeerd zijn de fabriek, het plein en de bijzondere nieuwbouw ook goed zichtbaar vanuit de stad. Gelukkig, want Ringerskwartier mag worden gezien!

Lekker

Wonen in Ringerskwartier is lekker wonen: aan de zonnige zijde van het kanaal woon je zorgeloos en comfortabel in een moderne en energiezuinige woning. Vanuit je woonkamer of vanaf je terras kijk je uit over het Kanaal waar boten varen en waarlangs mensen wandelen en fietsen. Geniet thuis van een kopje koffie, wijntje of lekkere maaltijd, of loop met hetzelfde gemak even de stad in om een terrasje te pakken. Of… een chocolaatje natuurlijk. Puur genieten. Het goede leven.

  Meer over de voorzieningen
  Hoe ziet de planning eruit?