Ringerskwartier
Logo Logo

Voorzieningen rondom Ringerskwartier

Bij de nieuwbouw en herontwikkeling van de Ringersfabriek, hebben de betrokken partijen een multifunctionele invulling voor ogen. Zo komen er in het gebied zelf onder meer voorzieningen voor retail en horeca, maar zo dicht bij de Alkmaarse binnenstad heb je natuurlijk sowieso alles binnen handbereik.

Ringerskwartier wordt een toeristische hotspot, met een hotel en cultuurhistorie, maar ook uiteenlopende horeca: van culinaire ‘belevingen’ met chocola en patisserie tot wijn, likeuren en ander lekkers. In en rondom de gerestaureerde chocoladefabriek dus al volop mogelijkheid om culinair te genieten, maar nog veel meer mogelijkheden aan de andere kant van het water, in het centrum van Alkmaar.

Dagelijkse boodschappen

Voor de dagelijkse boodschappen zijn supermarkten , Aldi en Lidl letterlijk om de hoek. Hier vind je ook een BCC en Action. Op 3 minuten loopafstand ligt de Albert Heijn, met daarnaast de MediaMarkt en een Gall & Gall.

Onderwijs en kinderopvang

Onderwijsvoorzieningen vind je genoeg in Alkmaar, voor alle leeftijden en alle niveaus. Op loop- en fietsafstand liggen bijvoorbeeld de openbare basisschool De Zes Wielen, Rooms Katholieke Basisschool De Kring en Jenaplanschool Bello. Voor de kleintjes ligt kleuterschool Holderdebolder dichtbij. Voor voortgezet en middelbaar onderwijs kun je terecht op het Clusius College of het ROC Horizon College. Hogeschool Inholland heeft een breed aanbod aan Hbo-opleidingen en tot slot vind je in Alkmaar een Open Universiteit en Volksuniversiteit.

Cultuur

Ook aanbod voor cultuur vind je uiteraard in Alkmaar. Zo is het Hollands Kaasmuseum een befaamde toeristische trekpleister van Alkmaar. Vlak bij de beroemde kaasmarkt ligt ook het Nationaal Biermuseum De Boom, in het historische pand van de voormalige gelijknamige brouwerij. Iets verder weg, aan het Canadaplein, liggen het Stedelijk Museum Alkmaar en het TAQA Theater De Vest, met een veelzijdig aanbod, van cabaret en jeugdvoorstellingen tot toneel en musical.

Medische zorg

Alkmaar heeft een uitgebreid netwerk aan zorgaanbieders, zoals huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, etc. Het Medisch Centrum Alkmaar, aan de Wilhelminalaan, is vanaf de Noorderkade zowel met de auto als de fiets binnen enkele minuten te bereiken.

Victoriepark en IJkgebouw

Op zo’n 10 minuten lopen, 5 minuten fietsen, vanaf Ringerskwartier ligt het Victoriepark, een groengebied ontstaan in 1824. Het voormalige IJkgebouw in dit park heeft na 6 jaar leegstand een nieuwe bestemming gekregen. In mei 2016 opende hier het restaurant IJkgebouw, dat plaats biedt aan langdurig werkzoekenden, onder begeleiding van Kookschool Frsh072. Een formule die is gebaseerd op restaurant Fifteen van Jamie Oliver. Een andere hippe horecagelegenheid op een historische plek.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?