Ringerskwartier
Logo Logo

BPD Ontwikkeling zal de Ringersfabriek overdragen aan de Ten Brinke Group. BPD blijft als gebiedsontwikkelaar nauw betrokken bij de ontwikkeling. Wat houdt dat precies in?

Lees verder

Vrijdag 23 februari vond er op de begane grond van de Ringersfabriek een persconferentie plaats waarbij de Gemeente en BPD Ontwikkeling duidelijkheid gaven over de invulling van de Ringersfabriek én het omliggende gebied.

Lees verder

Na diverse scenario's te hebben onderzocht, blijkt Chocolate Experience in voormalige Ringersfabriek niet haalbaar.

Lees verder

Zaterdag 9 september jl. was het Open Monumentendag in Nederland. Ook de voormalige chocoladefabriek van Ringers in Alkmaar was deze dag opengesteld en voor iedereen toegankelijk. Een unieke kans voor nieuwsgierigen om een kijkje te nemen in dit monumentale pand.

Lees verder

Altijd al willen weten hoe de Ringersfabriek er van binnen uit ziet? Grijp dan nu je kans!

Lees verder

Zaterdag 22 juli jl. vond de symbolische oplevering plaats van het bijzondere kunstwerk "Baanbrekende Brokken" op het terrein van het Ringerskwartier in Alkmaar.

Lees verder

Genieten van culinaire hoogstandjes en heerlijke drankjes? Het kan komend weekend tijdens Alkmaar SMULT! Het gezelligste en lekkerste foodtruck festival van Alkmaar en omstreken! Ben jij erbij?

Lees verder

Woensdag 21 juni vindt op de hoek van de Noorderkade en Noorderstraat de officiële kick-off plaats van het unieke openbare kunstproject BAANBREKENDE BROKKEN.

Lees verder

De crowdfunding campagne van BOEi voor de restauratie van de originele Ringers gevelletters is geslaagd. Het benodigde bedrag was in de 3e week van de actie binnen. Begin juni zal BOEi starten met het restaureren van de gevelletters.

Lees verder

De gevelletters van de voormalige Ringersfabriek zijn weer zichtbaar. Vrijdagmiddag werden de platen voor de letters onder grote belangstelling verwijderd. Dit was het officiële startsein voor de 'onthulling' van de oude Ringersgevel, die tot nu toe verstopt zat.

Lees verder

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?