Planning nieuwbouw Ringerskwartier

Wat is er tot nu toe gebeurd? Eind maart 2017 zijn de eerste witte platen van de Ringersfabriek verwijderd. Dit is de eerste stap geweest om de Ringersfabriek te transformeren naar een woongebied met diverse recreatieve mogelijkheden. Inmiddels is het hele gebouw gestript en verkeert het in originele staat. De eerste fase van de transformatie is hiermee afgerond.

Chocolate Experience van de baan

Na vele gesprekken en inspanningen is inmiddels gebleken dat het in 2014 door Dobla gelanceerde plan om een Chocolate Experience op de begane grond van de fabriek te vestigen, helaas niet haalbaar blijkt. Voor de realisatie van de woningen in de fabriek heeft dit geen gevolgen. Voor de planning kan dit wel gevolgen hebben.

Hoe nu verder?

De ideeën voor de verdere ontwerpen ten behoeve van de herontwikkeling zijn opnieuw bekeken en grotendeels uitgewerkt. BPD Ontwikkeling heeft in samenwerking met de gemeente Alkmaar en Urbis, bureau voor stadsontwerp, nu een stedenbouwkundige opzet gemaakt voor de ontwikkeling van het hele Ringerskwartier. In januari 2020 was deze stedenbouwkundige opzet onderwerp van gesprek tijdens de inloopavond in de Kleine Zaal van Podium Victorie.  Een concrete planning voor start verkoop van de eerste woningen in Ringerskwartier is vanwege de procedurele ontwikkelingen nog niet af te geven. Zodra hier meer over bekend is, worden alle belangstellenden geïnformeerd. 

Ten Brinke Group is de verkoop van de appartementen in de Ringersfabriek gestart. De voorinschrijving is inmiddels gesloten. Meer informatie over de ontwikkelingen in de fabriek vind je op de website van Ten Brinke.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Ringerskwartier? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief onderaan deze pagina en je wordt automatisch op de hoogte gehouden. 

  Vragen?
  Het woningaanbod