Ringerskwartier
Logo Logo

Planning nieuwbouw Ringerskwartier

Wat is er tot nu toe gebeurd?

Eind maart 2017 zijn de eerste witte platen van de Ringersfabriek verwijderd. Dit is de eerste stap geweest om de Ringersfabriek te transformeren naar een woongebied met diverse recreatieve mogelijkheden. Inmiddels is het hele gebouw gestript en verkeert het in originele staat. De eerste fase van de transformatie is hiermee afgerond.

Na vele gesprekken en inspanningen is inmiddels gebleken dat het in 2014 door Dobla gelanceerde plan om een Chocolate Experience op de begane grond van de fabriek te vestigen, helaas niet haalbaar blijkt. Voor de realisatie van de woningen in de fabriek heeft dit geen gevolgen. Voor de planning kan dit wel gevolgen hebben.

Hoe nu verder?

De ideeën voor de verdere ontwerpen ten behoeve van de herontwikkeling zullen opnieuw bekeken en uitgewerkt moeten worden. De ontwerpen van de woningen en penthouses hangen mede af van de totale invulling van de fabriek. BPD zal zich hierover samen met BOEi en de gemeente Alkmaar beraden.

Een concrete planning voor start verkoop van de eerste woningen in de fabriek is daarom op dit moment nog niet te geven. Zodra hier meer over bekend is, worden alle belangstellenden geïnformeerd. 

Naast de appartementen ín de fabriek, komen er in de toekomst diverse appartementengebouwen op het terrein aan de westzijde van het Ringersgebouw. 

 

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Ringerskwartier? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief onderaan deze pagina en je wordt automatisch op de hoogte gehouden. 

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?